fbtw

Doblo

Rate this item
(0 votes)

Το πολυμορφικό και ξεχωριστό Doblo έρχεται με ένα πρακτικό, στιβαρό και λειτουργικό σχεδιασμό συνθέτοντας ένα ευέλικτο, ευχάριστο και ευρύχωρο εσωτερικό.

To Doblo είναι ένα αυτοκίνητο που προσφέρει ακόμα περισσότερη ασφάλεια, περισσότερους χώρους, οικονομία και σεβασμό προς το περιβάλλον. Ένα μεγάλο αυτοκίνητο για όλους. Νέο Doblo... ένας χώρος για την οικογένεια δημιουργήθηκε.

 

Από 16400€ έως 22600

Οικολογία

fiat doblo

Το νέο Doblo σέβεται το περιβάλλον. Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό το καινοτόμο σύστημα Start&Stop που μειώνει σημαντικά τις εκπομπές CO2 βοηθώντας σας να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα.

To Start&Stop είναι ιδιαίτερα απλό στη χρήση: σε συνθήκες αυξημένης κίνησης ή σε πολλά φανάρια, το σύστημα απενεργοποιεί τον κινητήρα μόλις βάλετε νεκρά ταχύτητα και αφήσετε το συμπλέκτη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ξεκινήσει ο κινητήρας είναι να πατήσετε το συμπλέκτη και να επιλέξετε μια ταχύτητα. 
 
Οι πετρελαιοκινητήρες Multijet 1.3 90hp και 1.6 105hp που είναι εξοπλισμένοι με φίλτρο σωματιδίων DPF σε όλες τις εκδόσεις, πληρούν τις προδιαγραφές Euro 4 και Euro 5 αντίστοιχα, ενώ ο βενζινοκινητήρας 1.4 95hp πληρεί τις προδιαγραφές Euro 5. Oι μέσες εκπομπές ρύπων του Multijet 1.3 90hp με DPF δεν ξεπερνούν τα 129 γρ. CO2 ανά χιλιόμετρο ενώ προσφέρει αυτονομία 1.200 χλμ με ένα μόνο γέμισμα. 
 
Το καινούργιο Doblo διαθέτει το eco:Drive, το επαναστατικό σύστημα που εξηγεί στον οδηγό πώς το στιλ οδήγησης μπορεί να επηρεάσει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων και προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για μια πιο οικολογική οδήγηση. 
 
Οι φιλικές προς το περιβάλλον υποδείξεις του συστήματος μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τις εκπομπές ρύπων κατά 15% κάνοντας ταυτόχρονα μεγάλη οικονομία στον ετήσιο λογαριασμό αγοράς καυσίμου.

Ασφάλεια 

Το νέο Doblo σάς προσφέρει εξαιρετικά πλούσιο βασικό εξοπλισμό ασφάλειας, όπως το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP τελευταίας γενιάς συνδυασμένο με ASR και Hill Holder, ABS με ηλεκτρονικό κατανεμητή πέδησης EBD και MSR, μετωπικούς αερόσακους οδηγού και συνοδηγού καθώς και ένα πρωτοποριακό σύστημα πλευρικών αερόσακων που προστατεύει το θώρακα, τους ώμους και το κεφάλι των επιβατών. Όλα αυτά βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων. 

Το νέο σύστημα πέδησης του Doblo αποτελείται από ηλεκτρονικά και μηχανικά στοιχεία υψηλής τεχνολογίας. Τα φρένα με υποβοήθηση (servo-assisted) προσφέρουν βέλτιση ισχύ πέδησης και οδηγική ευστάθεια. 
 
Οι μπροστινοί τροχοί είναι εξοπλισμένοι με αεριζόμενους δίσκους ενώ οι πίσω έχουν σύστημα φρένων με ταμπούρα. 
 
Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ατσάλι υψηλής αντοχής και χάρη στις ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης, εξασφαλίζει ελεγχόμενη και σταδιακή σύνθλιψη σε περίπτωση σύγκρουσης απορροφώντας την ενέργεια κρούσης, μειώνοντας την παραμόρφωση της καμπίνας επιβατών και τα τραύματα από την απότομη ελάττωση της ταχύτητας. 
 
Όλα τα καθίσματα είναι εξοπλισμένα με ζώνες ασφαλείας τριών σημείων ρυθμιζόμενες καθ' ύψος για περισσότερη άνεση και καλύτερη εφαρμογή. 
 
Τα μπροστινά και πίσω καθίσματα είναι εφοδιασμένα με ένα ειδικό άκαμπτο μηχανισμό (antisubmarining - ενσωματωμένο στα μπροστινά καθίσματα) ώστε να μην αφήσουν το σώμα να βυθιστεί κάτω από τη ζώνη ασφαλείας σε περίπτωση σύγκρουσης. Ακόμη και τα προσκέφαλα είναι ειδικά σχεδιασμένα για την αποφυγή τραυματισμών. Η ασφάλεια των μικρών επιβατών εξασφαλίζεται από την εγκατάσταση σημείων πρόσδεσης Isofix στα πίσω καθίσματα. 
 
Το Doblo είναι εφοδιασμένο με το σύστημα πυροπροστασίας FPS (Fire Prevention System) της Fiat με αδρανειακό διακόπτη που διακόπτει άμεσα την παροχή καυσίμου σε περίπτωση σύγκρουσης για να αποτρέψει τη διαρροή καυσίμου.

Λειτουργικότητα

Στιλ, λειτουργικότητα και άνεση 

Το καινούργιο Doblo αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό δυναμισμού και κομψότητας, ποιοτικών υλικών και προσοχής στη λεπτομέρεια. 
 
Σχεδιασμένο από την αρχή αποκλειστικά από το σχεδιαστικό κέντρο της Fiat, έχει σκοπό να προσφέρει μεγάλη άνεση στο εσωτερικό διατηρώντας τα πλούσια πολυμορφικά χαρίσματα, τη μοντέρνα εμφάνιση και τις δυναμικές και άμεσα αναγνωρίσιμες γραμμές. 
 
Το Doblo είναι ένα πραγματικά σύγχρονο αυτοκίνητο το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πλέον απαιτητικών πελατών, ιδιαίτερα σε επίπεδο επιδόσεων και αξιοποίησης χώρου. 

Εξωτερικό 

fiat dobloΗ ανανεωμένη εικόνα του Doblo στο μπροστινό και πίσω μέρος είναι ευδιάκριτη με την πρώτη ματιά. Επιβλητικό και στιβαρό, το μπροστινό μέρος αποτελείται από το μεγάλο παρμπρίζ, το κυρτό καπό, τα μεγάλα περιμετρικά φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα που αποτελείται από τρία κομμάτια: στο κεντρικό του τμήμα συναντούμε το λογότυπο και στο πλάι τα ενσωματωμένα φώτα ομίχλης σε δυο λειτουργικές και προστατευτικές υποδοχές. 
 
Στο πλαϊνό μέρος του καινούργιου Doblo πρωταγωνιστούν οι μακριές καθαρές γραμμές, οι συρόμενες πίσω πόρτες με τις ενσωματωμένες ράγες στο αμάξωμα, ενώ το μαύρο χρώμα στις κολώνες προσδίδει κομψότητα και προσωπικότητα δημιουργώντας ένα ενιαίο οπτικό σύνολο. 
 
Το χαρακτηριστικά μεγάλο πίσω τμήμα τονίζει τις γενναιόδωρες διαστάσεις του χώρου αποσκευών, ενώ οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες εστιάζουν στην ευκολία πρόσβασης. 
 
Στο δάπεδο ο στιβαρός περιμετρικός προφυλακτήρας εκτείνεται μέχρι την αψίδα του μπροστινού τροχού διαμορφώνοντας ένα ενιαίο αισθητικό σύνολο. Το πίσω μέρος συμπληρώνεται από τα κομψά και έξυπνα σχεδιασμένα κάθετα πίσω φωτιστικά σώματα. 
 
Το Doblo μπορεί να εξοπλιστεί με σχάρες οροφής στο ίδιο σχέδιο με το αυτοκίνητο προσφέροντας ακόμα περισσότερη προσωπικότητα. 

Εσωτερικό

fiat dobloΤο εσωτερικό έχει επίσης σχεδιαστεί εκ νέου και περιλαμβάνει καινούργιο πίνακα οργάνων που είναι πρακτικός και κομψός ταυτόχρονα. Υπάρχουν άφθονοι χώροι αποθήκευσης για μικροαντικείμενα, όπως ποτηροθήκες, ενώ η υφασμάτινη επένδυση στις εσωτερικές επιφάνειες των θυρών και οι αποθηκευτικές τσέπες ακολουθούν τους χρωματικούς συνδυασμούς του πίνακα οργάνων. 
 
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου διακρίνεται για την εργονομία, τη λειτουργικότητα και την άνεση που προσφέρει με τελειώματα από προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και κομψούς χρωματικούς συνδυασμούς στις ταπετσαρίες. 
 
Το μεγάλο παρπρίζ και τα παράθυρα δημιουργούν ένα φωτεινό και ευάερο εσωτερικό. 

Λειτουργικότητα

Ο εσωτερικός χώρος είναι ασυναγώνιστος: μπορείτε να έχετε 5 θέσεις και ένα μεγάλο χώρο φόρτωσης και χάρη στον εξαιρετικό πολυμορφικό χαρακτήρα του Doblo τη δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 7 επιβατών (έκδοση 7θέσια). 
 
Στη διάταξη 5 θέσεων, ένα ρυθμίζομενο πίσω ράφι αποθήκευσης που μπορεί να τοποθετηθεί σε δύο διαφορετικές θέσεις, σάς επιτρέπει να τακτοποιήσετε τις αποσκευές με εξαιρετική ευκολία. Και αν θελήσετε να διπλώσετε τις πίσω θέσεις, έχετε μια επίπεδη επιφάνεια χωρητικότητας 70 λίτρων. 
 
Στη διάταξη 7 θέσεων, τα καθίσματα της πίσω σειράς μπορούν να αφαιρεθούν εάν χρειαστεί. Ο μεγάλος χώρος αποσκευών έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 790 λίτρων, η μεγαλύτερη στα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας. 

Άνεση

fiat dobloΗ οδήγηση του καινούργιου Doblo είναι πραγματική απόλαυση. Η άνεση και η ευεξία στο εσωτερικό εξασφαλίζεται από το καινοτόμο σύστημα με ανάρτηση διπλών συνδέσμων, το οποίο με την κατάλληλη ρύθμιση, αναλόγως της χρήσης, επιτρέπει την άνετη μετακίνηση σε κάθε είδους έδαφος έτσι ώστε να μην μεταφέρονται κραδασμοί στην καμπίνα επιβατών. 

Η ανάρτηση διπλών συνδέσμων μειώνει και απορροφά τους κάθετους και οριζόντιους κραδασμούς, μεγιστοποιεί το κράτημα των ελαστικών, βελτιώνει την οδηγική ευστάθεια και μειώνει το θόρυβο. 
 
Η άνεση επιτυγχάνεται από τα μεγάλα, ανατομικά καθίσματα, το φωτεινό και αεριζόμενο εσωτερικό και τα μεγάλα παράθυρα. 
 
Το ιδανικό κλίμα στο εσωτερικό εξασφαλίζεται από το σύστημα κλιματισμού (με καλοριφέρ και κλιματιστικό που ρυθμίζονται χειροκίνητα ή με σύστημα αυτόματου κλιματισμού μιας ζώνης) και από το σύστημα εξαερισμού για ομοιόμορφη διανομή αέρα στους επιβάτες. 
 
Η οδήγηση του Doblo είναι μια ευχάριστη εμπειρία χάρη στο θερμαινόμενο, ρυθμιζόμενο και ανακλινούμενο κάθισμα οδηγού, τους αισθητήρες παρκαρίσματος, τα φώτα ημέρας (Daylight Running Lamps) και το cruise control, ένα σύστημα που διατηρεί την ταχύτητα του αυτοκινήτου σταθερή χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να πατάει συνεχώς το γκάζι.

Τεχνολογία

Το νέο Doblo έρχεται εξοπλισμένο με τεχνολογικά και καινοτομικά συστήματα τελευταίας γενιάς. 

Ο πίνακας οργάνων διαθέτει ενσωματωμένη τεχνολογία επικοινωνίας Bluetooth που υποστηρίζει δύο συστήματα πολυμέσων τελευταίας τεχνολογίας: Blue&Me και Blue&Me – TomTom. 
 
Το Blue&Me σάς επιτρέπει να λαμβάνετε κλήσεις, μηνύματα και να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική (την οποία έχετε αποθηκεύσει σε memory stick ή σε φορητό media player) με ασφάλεια και άνεση, χωρίς να χρειάζεται να αφήσετε τα χέρια σας από το τιμόνι. Για να μάθετε περισσότερα για το Blue&Me: πατήστε εδώ. 
 
Το Blue&Me – TomTom είναι η τελευταία εξέλιξη του Blue&Me με ενσωματωμένη την τεχνολογία TomTom. Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας το οποίο περιλαμβάνει χρήση κινητού τηλεφώνου, αναπαραγωγή μουσικής, σύστημα πλοήγησης καθώς και την παροχή πολύτιμων συμβουλών οδήγησης. Για να μάθετε περισσότερα για το Blue&Me – TomTom.
 

Βενζίνη
- 1.4 στους 95hp Euro5
Πετρέλαιο
- 1.6 στους 105hp MULTIJET Euro5

adobe-pdf-iconΜπορείτε να δείτε το φυλλάδιο σε αρχείο pdf. Για να το κάνετε αυτό πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το πρόγραμμα Acrobat Reader. Aν δεν το έχετε, κάντε κλικ εδώ.

Πώς θα "κατεβάσετε" το pdf: Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο με το pdf. Το παράθυρο που θα εμφανιστεί, σας δίνει τη δυνατότητα είτε να ανοίξετε το pdf (Open), να το διαβάσετε με Acrobat Reader και να το τυπώσετε, είτε να το "κατεβάσετε" στο σκληρό σας δίσκο (Save).


Προϊοντικός και τεχνικός κατάλογος Qubo

{gallery}stories/qubo{/gallery}